PENGARUH PEMBERIAN LABU SIAM TERHADAP PENURUNAN TEKANAN DARAH
Keywords:
hypertension in the elderly, use of chayote.
Abstract
Hyepertension in Indonesia is caused by a lifestyle that consumes foods with higt cholesterol levels, foods with higt salt content, lack of exercise and cannot be separated from genetic factors. Elderly is a period where individuals have entered a period of physical decline which is characterized by wrinkled skin, gray hair, missing teeth, hearing loss, blurred vision, and excessive body proportions, so that it is said that elderly are individuals in this age group who have entered a period of physical decline final stage of their life.
References
Apriani, D. (2020) Pengaruh Ekstrak Labu Siam (Sechium Edule) Terhadap Penurunan Tekanan Darah.
Fitri, M. N., & Rifiana, A. J. (2020). Pengaruh Konsumsi Labu Siam Terhadap Perubahan Tekanan Darah Pada Wanita Usia Subur Dengan Hipertensi.
Siagian, H. J., & Tukatman, T. (2021). Karakteristik Merokok Dan Tekanan Darah Pada Usia 20-65 Tahun. Cross SectionalStudy Jurnal Kesehatan Komunitas.
Yanti, E. (2017). Pengaruh Pemberian Perasan Labu Siam (Sechium Edule) Terhadap Tekanan Darah Pada Penderita Hipertensi.
Ristanto, A. C. A. (2017). Efektivitas Pemberian Labu Siam Terhadap Penurunan Tekanan Darah Pada Lansia.
Fitri, M. N., & Rifiana, A. J. (2020). Pengaruh Konsumsi Labu Siam Terhadap Perubahan Tekanan Darah Pada Wanita Usia Subur Dengan Hipertensi.
Siagian, H. J., & Tukatman, T. (2021). Karakteristik Merokok Dan Tekanan Darah Pada Usia 20-65 Tahun. Cross SectionalStudy Jurnal Kesehatan Komunitas.
Yanti, E. (2017). Pengaruh Pemberian Perasan Labu Siam (Sechium Edule) Terhadap Tekanan Darah Pada Penderita Hipertensi.
Ristanto, A. C. A. (2017). Efektivitas Pemberian Labu Siam Terhadap Penurunan Tekanan Darah Pada Lansia.
Published
2024-07-01
Section
Articles